Wednesday, 30 January 2013

NO PERIOD, UPT NEGATIF, RAHIM KOSONG

31 Januari 2013 (Khamis), Hari ini lewat sebulan aku tidak datang period.  Disebabkan 26hb yang lepas aku ada Family Day jadi 25 Januari 2013 (Jumaat), aku dengan husband terpaksa pergi ke Kinik Selva tempat aku mendapatkan rawatan hamil kerana untuk mendapatkan pandangan sepatutnya kerana aku telah 3 kali buat UPT tetapi semua keputusan NEGATIF.  Jadi aku pun pergi menhadap doktor Selva.  Scan perut, doktor kata rahim kosong, UPT Negatif.  Aku conpius.  Kenapa rahim kosong, UPT Negatif tetapi aku masih belum datang period. Adakah aku sakit??  PCOS?? Tetapi doktor kata its ok.  Semuanya normal.  Rahim aku normal.  Ovari aku normal.  Tapi aku tak pernah lewat period sampai macam ni.  

Jadi setelah buat scan, wat UPT..  Doktor telah memberikan aku ubat turun period yang bernama Norcutin.  Jadi aku kena makan sehari sebiji 3 kali.  Tetapi aku ni jenis yang memang suka skip makan ubat jadi masuk hari ni aku ada balance lagi 6 biji yang belum aku telan.  Hehe..  Jadi aku akan habiskan ubat ni esok.  Hope selepas habiskan ubat ni period aku akan turun.  Insyallah. 

Oh lupa plak nak mention, untuk treatment kali ni scan, upt dan ubat turun darah jumlah kos RM50 sahaja.

8 comments:

Anonymous said...

murahnye sis.. boleh tau detail pasal klinik yg sis pergi ni tak? sbb sy ni mmg ngah plan tok dapatkan zuriat. da setahun lebih kawen blom de rezeki lagi. tq..

Dunia Mrs. Pejan said...

hai.. MP bukan tak nak suggestkan klinik ni... sbb bila MP da wat treatment kt LPPKN baru MP sedar yg klinik tidak menjalankan prosedur yg btl sbb klinik ni trus beri ubat tnpa cek dalaman kita dahulu.. so MP suggestkn u trus pergi LPPKN or hospital kerajaan or pakar sakit puan... :)

wanda arry said...

Salam MP..nasib kita sma.. sy 2bulan++ xdatang period.buat UTP test 3x jugak dan scan..keputusan scan pn sma..lepas tu sy g wat xray ats urusan kerja..esok tu tros dtg period. skrg pun dah sebulan lebih period lewat..

doc yg sy pegi tu dia cakap maybe perubahan hormon sb tu period sy dtg lmbt. so dia ckp jgn risau..

so MP jgn risau2 k jgn putus asa :)

ATHIRAH MARIAM said...

ha ni mak siti bt Plbgai rwtn trdsnl urut bersalin n plbgai rwtn rwtm trdsnl m altrntf d bkt tggi klang.lwt website sy itk sharing lau suka lah.http:www.urutserisiti.com:;-)

ATHIRAH MARIAM said...

ha ni mak siti bt Plbgai rwtn trdsnl urut bersalin n plbgai rwtn rwtm trdsnl m altrntf d bkt tggi klang.lwt website sy itk sharing lau suka lah.http:www.urutserisiti.com:;-)

ATHIRAH MARIAM said...

ha ni mak siti bt Plbgai rwtn trdsnl urut bersalin n plbgai rwtn rwtm trdsnl m altrntf d bkt tggi klang.lwt website sy itk sharing lau suka lah.http:www.urutserisiti.com:;-)

ATHIRAH MARIAM said...

ha ni mak siti bt Plbgai rwtn trdsnl urut bersalin n plbgai rwtn rwtm trdsnl m altrntf d bkt tggi klang.lwt website sy itk sharing lau suka lah.http:www.urutserisiti.com:;-)

yusniza nasir said...

Salam liyana, boleh bg contact no or email x? Nk tnyela...