Tuesday, 9 April 2013

KEDAI TAYAR & SPORT RIM MURAH DI JALAN KAPAR, KLANG

Mesti ramai yang tercari-cari dimana terletaknya kedai tayar & sport rim murahkan? Jadi disini MP nak kongsi pada semua peminat kereta yang ingin kereta mereka kelihatan menarik dengan sport rim yang cun dan tayar yang berkualiti tetapi dalam harga yang murah dan berbaloi-baloi.

Inilah kedai yang MP war-warkan tu.

Alamat:
Kedai Barum
Hin Leong, Jalan Kapar,
Klang, Selangor.

Juga dikenali:
Kedai Papan

Memang murah, cantik dan banyak pilihan.  Family MP memang suka beli kat sini.  Yang datang beli tayar & sport rim ni bukan sahaja dari orang setempat tapi yang jauh pun ada antaranya orang dari Negeri Sembilan, Luar dari Klang macam dok dekat Cheras, Ampang, Rawang, Semenyih, Gombak, Selayang dan serata tempat lagi.

Inilah tayar kereta kami yang lama.  Tayar dan sport rim ni pun kami beli dikedai yang sama. Hampir 2 tahun kami pakai.  Tapi time tu bajet kurang jadi kami terpaksa menggunakan tayar brand Falken.

Tayar Falken import dari Indonesia.  Pengalaman kami menggunakan tayar Falken ni, tidaklah berapa best sebab first thing yang kami tak suka sebab bunyi yang bising, berdengung terutama sekali time kat highway.  Sakit telinga.  Pastu time corner rasa tak best macam tak safety gitu.  Kalau hujan rasa membuang.

Oleh itu kami terpaksa beralih arah ke Tayar TOYO.  Tayar Toyo memang best.  Time corner perghhh mmg best, confident je bawak walaupun time laju.  Sudah tiada bunyi tayar yang menyakitkan hati dan telinga.  Smoothhh je.  Puas hati bila pakai Tayar TOYO ni.  

Sebelum ni kami ada survey harga Tayar Toyo dan Yokohama di luar tapi harganya sangatlah mahal dan tidak mampu utk kami membelinya.  Tapi alhamdulilah di Kedai Barum ni kami dapat 1 tayar RM200 sahaja.

Jadi kami tolak tayar & sport rim lama, orang kedai tu ambil RM400.  Oklah dari tak ambil langsung lagi naya kami.  


Sangat-sangat rambang mata.  Ini baru sikit.  Banyak lagi design & size.

Ini antara Sport Rim yang berkenan di hati.

Akhirnya inilah menjadi pilihan kami.

 Price siap Alignment & Balancing.

Harga nanti MP akan update lain sebab resit ada dalam kedai jadi lupa harga yang sebenar tapi yang pastinya memang sangat puas hati dan berbaloi-baloi.



17 comments:

Ummi Kalthum said...

Salam sis... ingt g x rege tkar tyr n sport rim ni... kedai ni area mane eh...

Ummi Kalthum said...

Salam sis... ingt g x rege tkar tyr n sport rim ni... kedai ni area mane eh...

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam kak ummi... sorry lmbt blas... rasanya kami tukar tayar & sport rim meke amik RM400 so kami tmbh dlm 6ratus je rasanya... kedai ni area jalan kapar... bkn pekan kapar tau kak... kedai ni dr town klang tu akak amik simpang menuju ke kapar... nnt akak tgk belah kanan akak... kedai ni tak jauh dr town klang... kedai kaler kuning coklat cair mcm tu... kedai ni mmg slalu penuh dgn org... :)

Shahril Fitri said...

amik sport rim 15 ker...???
nmpak cntik n ranggi....
brapa smua abiz sport rim n tayar..??

Anonymous said...

Salam. Tayar toyo model dan size ape ye rm200 tu?

Anonymous said...

salam,kedai tu mmg dah lame ade.dulu mmg lg murah.sbb kedai dia mmg kedai papan.setelah dibuat baru dgn bangunan batu,harga pon dah x murah mcm dulu.tp msh lagi murah sket brbnding kedai lain.sy ade suggest 1lg kedai murah,kat area meru klang.sberang jalan shell meru.harge blh kawtim.servis bagus.klau nak cepat kene dtg awal.klau agak blh siap lmbt baik dtg petang2.ramai giler....dulu sy piun spotrim second dan baru.tp skrg x lg.kekurangan masa.x thn dgn org cerewet.

Anonymous said...

Bro, nak g cari tayar nie kat klang..sebab dah wat survey kat kl nie sume mmg mahal..so mmg harap kat klang harga tayar xmacam kat kl laa..klu same jer wat abes duit minyak aku jer...

Fiz Fairuz (facebook)

sharmiel rezal said...

Takde murahnya same je aku tukar kat melaka dapat harga mcm tu juga org melayu pun lg

sharmiel rezal said...

Takde murahnya same je aku tukar kat melaka dapat harga mcm tu juga org melayu pun lg

Anonymous said...

Dekat kedai papan Klang tu, byk pilihan rim la.. Rege murah sikit la dr tmpt2 lain..

Anonymous said...

salam, apa nama kedai yg seberang shell meru tu..dkt batu 5 1/2 ek?

Anonymous said...

Depan shell datuk bandar bro..

Anonymous said...

assalam.. brp harga tayar dgn sport rim yg berkenan dihati tu??

Anonymous said...

Ada no tpon kdai tu x

ramash Mayakrishnan said...

Boleh saya dapat 4x4 tyre, size 267/70/16. Harganya berapa sebiji tayar

raayeop said...

cuba http://mytayar.com untuk cari tayar... harga terbaek dari banyak kedai

Ridzuwan Ayeop said...

Nak cari tayar? Cuba website http://mytayar.com
Ada 20 kedai yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan dah masuk balancing dan valve. Free alignment kalau beli 4 tayar. Confirm tak kena tipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website.
Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar.
Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai.
Terima kasih tuan tanah.