Tuesday, 9 April 2013

HASIL KITCHEN CABINET 3G YANG MURAH, CANTIK & KEMAS.

Mesti ramai yang ternanti-nanti hasil Kitchen Cabinet 3G yang kami tempah untuk rumah kami di Banting.  Kami sangat berpuas hati dengan hasil kerja Abg Zulmi (AZ).  


Jadi tanpa membuang masa MP sertakan gambar-gambar untuk tatapan semua.  
(Bukan niat untuk menunjuk-nunjuk tapi hanya semata-mata untuk berkongsi dengan kawan-kawan untuk dijadikan panduan idea untuk membuat Kitchen Cabinet, itu sahaja).

Inilah Abang Jimmy yang tolong buatkan Table Top Konkrit.

Proses pertama yang perlu dilakukan.

Antara bahan-bahan untuk membuat Table Top Konkrit untuk Kitchen Cabinet.
("Bahan-bahan" macam nak buat kek plak.. hehe..)

Inilah hasilnya Table Top Konkrit.  Kami minta tiles kaler hitam sbb kalau kotor tak delah nampak sangat.  Dan untuk pengetahuan kawan-kawan semua dalam pun Abang Jimmy tolong tileskan tau.  Memang kemas sangat.

Inilah hasilnyaaaa.....

Ruang sinki.

Dapur belum dipasangkan lagi.  Tapi senang je pasang dapur tu rupanya.

Tara....  Inilah hasilnya... 
Kitchen Cabinet 3G kami.
Tema Black & Red.

Ini pula Abang Zulmi yang telah mereka dan menghasilkan Kitchen Cabinet 3G untuk kami.


Inilah Cik Abg Saya.

Kalau nak tahu lebih lanjut tentang berapa harga, no telefon Pembuat Kitchen Cabinet kami dan sebagainya boleh kliks sini.




26 comments:

Anonymous said...

sis, ni brape kali brape kaki ek?

Dunia Mrs. Pejan said...

Hai...

Kitchen Cabinet ni 6 X 9

rogayah saad said...

Hai mrs. Pejan. Sy ada deal hrg dgn en. Zulmi. Nak tanya mrs. Pejan, ok tak hasil kerja en.zulmi termasuk brg2 yg dorang sediakan.

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam Kak Rogayah.. Abg Zulmi ni pintu kitchen cabinet dia wat sendiri kt bengkel dia.. keje meke mmg bagus cuma time management kita kena sabar ckitlah kak.. tu je yg tak bape nk bestnya pn kak.. yg lain ok..

rogayah saad said...

Kabinet MP dulu mkn masa berapa lama utk siap?

Dunia Mrs. Pejan said...

Dalam sebulan jgkla baru siap spenuhnya sbb kami wat table top konkrit tu yg ambil masa sikit kak..

Haryana Sidin said...

nak tanya..yg table top kongkrit tu buat dgn org lain eh? ada contact tak? berapa cost eh?

Dunia Mrs. Pejan said...

Hai haryana...
sorry lambat balas... table top tu org lain yg buat tapi member abg yg wat kitchen cabinet tu jgk... kami deal dgn abg zulmi yang wat kitchen cabinet, abg zulmi sub utk table top pd abg jimmy... table top ukuran 13 kaki RM1800.. tryla discuss ngn abg jimmy tu mana tau blh dpt lg murah... :) 013-2124416 abg jimmy...

Anonymous said...

salam..saya khalidah nak tanya dish rack tu beli sendiri ker atau AZ bagi free sekali?kalau beli sendiri,beli kat mn dan bp hrga..thnk you

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam Khalidah... dish rack tu AZ belikan utk org... dia caj berapa ntah... sorry da lupa... hehe... tp rasanya tak dela mahal sgt... below RM200 rasanya...

Anonymous said...

Assalam mis,
boleh tahu berapa total cost and tempoh masa utk abg Zul ni siap kan kitchen cabinet ni siap ye? dalam seminggu or beberapa hari shj..

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam...

Total kos kitchen cabinet + table top RM4500. Siap agak lewat dari masa yang ditetapkan. 2 minggu lebih.

farrah (faraway_82@yahoo.com) said...

hai..saya br je baca blog awak ni..nama saya pun farrah with double r..hehe..btw,selain nama sama, kitchen wall awak yg kaler cream chocolate tu pun sama dgn saya..haha..do click my blog kalo nak tgk..hehe http://farrahabdullah.blogspot.com

farrah (faraway_82@yahoo.com) said...

hai..saya br je baca blog awak ni..nama saya pun farrah with double r..hehe..btw,selain nama sama, kitchen wall awak yg kaler cream chocolate tu pun sama dgn saya..haha..do click my blog kalo nak tgk..hehe http://farrahabdullah.blogspot.com

Anonymous said...

salam.saya nazyrah,sy telah cri kitchn kabinet jgk skrg murahla kitchen kbnet awak 45oo skli ngn table top.rmah area mane?.rumah saya area puncak alam boleh ker abg tu buat kc kt rumah sya.ada cont.num dia x.

Liyana Deen said...

salam mrs pejan,thnks coz rajin buat promotion.i already called abg jimmy n make a deal with them.alhamdulillah they all agree and as u sd dorg mmg bz n dapat bnyk tempahan so terpaksalah i tagguh msuk umah baru..

Anonymous said...

salam MP. nk tanye psl blind kt tingkap dapur tu. cantikla, awk beli kt mana ye? bley share x?

danisha said...

Nk tnyah klu panjang dapor hanya 7kaki sahaja angaran bper yek...ada fb x..

Tea Dean said...

Assalamualaikum Mrs Pejan,
Makaseh la sebab awak saya akhirnya memilih En Zulmi jugak untuk membuat kabinet dapur saya. Saya harap taklah lama sangat hehehe... apa pon saya suka KC awak! Saya pon ingat nak buat macam awak tapi kaler je lain hehehe makaseh skali lagi

He Ri said...
This comment has been removed by the author.
He Ri said...

017 2943954

He Ri said...

Plumbing
Kichen cabinet
Plaster ceiling
Tiling
Wiring
Hubungi kami lewat nomer ini
0172943954

Anne Sue said...

Mr jimmy nk wat x d batu pahat

inahisyam Enterprise said...

nk no fon yg buat tu bleh

Anonymous said...

Brp price mcm design tu?

nuox nuxorm said...

Salam.... ade ctc jimmy x?... deposit dah bg tp keje tangguh smpi 3 hr.... call byk kali x dpt ...janji tinggal janji.... rasa nak buat report polis je ni...