Tuesday, 15 October 2013

Kos Rawatan Di LPPKN

Setelah beberapa kali mendapatkan rawatan kehamilan di LPPKN baru hari ini berkesempatan untuk mengupdate kos rawatan yang kami dapatkan di LPPKN.

Kos Rawatan Pertama Kali
29 April 2013 
(Isnin)

Lawatan:  RM40.00
SA & SC & S:  RM50.00

Rawatan:
Husband & Wife Di Interview Oleh Misi (Nurse)
Ambil darah husband & wife

Total:  RM90.00

--------------------------------------------

Kos Rawatan Kali Kedua
28 Mei 2013
(Selasa)

Blood Group:  RM5.00
FSH, LH, P4:  RM54.00
STD X2:  RM56.00

Rawatan:
Ambil sample sperma (Husband)
Ambil darah (Wife)

Total:  RM115.00

--------------------------------------------

Kos Rawatan HSG di Hospital KPJ Tawakal
5 Jun 2013
(Rabu)
(Hari Ke-9 Period)

Rawatan:
HSG

Kos Rawatan:
RM180

--------------------------------------------

Kos Rawatan Kali Ketiga
2 Oktober 2013 
(Rabu)
First Time Jumpa Doktor Hamizah

Perundingan:  RM10.00
Clomid:  RM36.00
Humog 75iu (3 kotak):  RM195.00
Syringe:  RM1.80

Total:  RM242.80

--------------------------------------------

Kos Rawatan Kali Keempat
10 Oktober 2013 
(Khamis)

Lawatan:  RM10.00
Humog 75iu (2 kotak):  RM130.00
Syringe:  RM1.20
Transvaginal Ultrasound (TVs):  RM20.00

Total:  RM161.20

--------------------------------------------

Kos Rawatan Kali Kelima
14 Oktober 2013 
(Isnin)

Lawatan:  RM10.00
Hucog 5000iu (Sekotak):  RM45.50
Duphaston (24 biji):  RM64.80
Syringe:  RM0.60
Transvaginal Ultrasound (TVs):  RM20.00

Total:  RM140.90

--------------------------------------------

Kos Rawatan Kali Keenam
8 November 2013 
(Jumaat)

Lawatan:  RM10.00
Clomid:  RM36.00
HuMoG 150iu (4 kotak):  RM509.60
Syringe (4):  RM2.40

Total:  RM558.00

--------------------------------------------

Kos Rawatan Kali Ketujuh
18 November 2013 
(Isnin)

Lawatan:  RM10.00
Transvaginal Ultrasound (TVs): RM20.00

Total:  RM30.00

--------------------------------------------

11 comments:

nayfatimah rasyid said...

semoga usaha anda bersama suami akan dimakbulkan oleh-Nya.. aminnn

Anonymous said...

semoga diperkenan doa dan uasaha ..
aminnn

mawar said...

Assalam...nk tnya..humog 150ui tu ubt ape?....sy pon br buat rawatan di lppkn...br stage amek darah wife n hasben .....

mawar said...

Assalam...nk tnya..humog 150ui tu ubt ape?....sy pon br buat rawatan di lppkn...br stage amek darah wife n hasben .....

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam...

Terima kasih pada yang sudi mendoakan untuk kami suami isteri.. Semoga Allah swt memberkati hidup kalian semua...

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam Mawar...

Humog 150iu tu injection untuk membantu telur (ovum) kita supaya matang.. tapi untuk mawar yang baru mulakan rawatan, rasanya doktor akan beri dos yang lebih rendah mayb 75iu... brand pula bergantung pada doktor tersebut.. macam saya dapat brand humog, ada kawan saya yang dapat puragon... brand gonal-f pun ada... bergantung pada keperluan seseorang tula mawar... hope mawar dan husband berjaya ye... yang penting jangan putus asa... InsyaaAllah ada rezeki kita nanti..

mawar said...

Assalam ...ooo..br sy tau...huhuu..thanks yer..semoga ada la rezeki utk kita yg ttc ni...sesungguhnya Dia maha mengetahui...:)

mawar said...

Assalam ...ooo..br sy tau...huhuu..thanks yer..semoga ada la rezeki utk kita yg ttc ni...sesungguhnya Dia maha mengetahui...:)

Anonymous said...

Da berjaya ke mrs pejan setelah menjalankan rawatan di lppkn

Anonymous said...

Assalamualaikum MP.. saya nak tya awak buat treatment ini di mana? KL ke? di jalan Raja Laut ae?
Dr yg rawat awak still lagi ad di sana ke? saya mcm berpuas hati ngn penerangan n servis yang diberikan..

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam Mawar:
Saya harap sis berjaya pregnant ye... Banyakkan berdoa ye...

Hai Anony:
Alhamdulilah saya berjaya pregnant dengan menjalankan rawatan di LPPKN... apa2 pun semua rezeki dari Allah swt... Semuany datang darinya... Yang penting kita usaha dan terus usaha hingga berjaya...

Salam Anony:
Saya buat treatment di Jalan Raja Laut, KL. Saya pun tak pasti Dr. Hamizah masih berkhidmat dengan LPPKN ke tak... Saya takut Dr. Hamizah pencen je... Tapi doa2lah yand Dr. Hamizah masih ada di LPPKN sebab saya rasa Dr. Hamizah doktor yang sangat understanding, tak pernah nak downkan pesakit dan sentiasa memberi kata2 semangat pada kami... Sis try call LPPKN tanya pasal Dr. Hamizah...