Sunday, 24 March 2013

GRILL RUMAH YANG CANTIK, TELITI, KEMAS & MURAH

Perkara utama yang perlu dibuat semasa beli rumah baru adalah GRILL.  Zaman sekarang ini, pemasangan grill rumah adalah penting kerana banyak kes kecurian, pecah masuk rumah.  

Walaupun kita pasang grill tidak bermaksud pencuri-pencuri tegar ini tidak akan pecah masuk rumah kita tetapi dengan adanya grill ini keberangkalian untuk dipecah masuk adalah kurang sikit berbanding dengan rumah yang tiada grill.

Jadi kami telah mengupah brother An (bukan chinese tetapi javanese..  hehe..) untuk memasang grill dirumah kami.  Kami telah memilih design yang simple tetapi ada butterfly.  

Design Butterfly
White Color
Hallow
(Walaupun hallow bukan wrought iron tapi sgt berkualiti kerana menggunakan besi padu)
RM2300
(satu rumah termasuk grill + awning untuk belakang rumah - half tembok - half grill)

Ihsan Tuan Mudah.my
contoh rumah belakang. lebih kurang macam nilah.


Nanti bila sudah siap sepenuhnya yang kami punya MP akan update untuk tatapan bersama ye.

Bagi sesiapa yang berminat untuk mengambil khidmat Brother An untuk membuat Grill mengikut citarasa tersendiri bolehlah menghubungi beliau dengan cara:

Alamat:
RANGKAI BINA ENTERPRISE
Lot 3540, RDU-1, Kg. Labohan Dagang,
42700 Banting, Selangor.

Juga boleh hubungi:
012-905 1969

Perkhidmatan Yang Disediakan:
Grill, Wrought Iron, Sliding Door, Awning, Buaian, Elektrik, Perpaipan, Pengubahsuaian dll.

Info tentang pemilihan grill rumah yang bagus dan sebagainya bolehlah klik entri ini nanti yer...




11 comments:

shy said...

Salam MP.
Actually mmg tgh cari org tuk buat grill. Brother An ni oke tak?

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam shy... sorry lmbt balas... Brother An ni sgtla bagus orgnya... tak bnyk kerenah... apa yg kte mintak... ok je katanya... hehe... orgnya serius wat keje... walaupun orgnya serius je... susah nk senyum tp hatinya baik... mmg tak berkira sgt dgn kita... apa yg kite mntak slalunya dia akan tunaikan... keje kemas... teliti... :)

d-Ya said...

hye~ tq for the info.nk contact la juga vendor ni.tgh survey2 vendor buat grill gk.huhu.tp nk tny yg ni dia amik brp RM per s/f..tq!

Dunia Mrs. Pejan said...

Hai D-Ya...

Sorry sgt2... lupa berapa brother An ni amik... tp yg pastinya mmg murah antara yg lain2... :) I bagi tips sikit klu nak jmp dgn brother An ni... klu dya ada minat mana2 design grill idaman hati... dya bwk pic design grill tu n sblm jmp brother an ni dya ukur dulu bingkai tingkap/pintu/sliding door dan sbgnya supaya mudah utk brother an ni estimate harga utk dya... tak la dya balik dgn tangan kosong nnt... :)

Zalyza Zein said...

Assalam... nk ty... harga rm2300 tu brp byk tingkap, brp item awk buat grill?

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam zalyza...

Grill tu merangkumi sliding door (3 panel), tingkap masterbedroom (3 panel), tingkap bilik no 2 (2 panel), tingkap bilik no 3 (2 panel), tingkap bumbung (1 panel), grill untuk tembok luar belakang 20 X 5 + awning.. :)

Anonymous said...

wrought iron utk pagar ada buat tak? harga brape?

eddy ipoh said...

Saya buat satu rumah..2600... Jenis besi biasa kot

Maizan Nasir said...

akak nk buat saiz 25x30... sekaki awning ajiyA brapa làa agaknya..

Coway Sarena said...

Sape2 boleh cadangkan..saya nk buat grill utk pintu jer.. area klang utama. Terima kasih 😊😊

Amir renovation said...

Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298