Sunday, 24 March 2013

Persediaan Masuk Rumah Baru

Pejam celik, pejam celik... Syukur Alhamdulilah 29 Mac 2013 (Jumaat malam) kami akan berpindah ke rumah baru kami di Taman Kenanga, Banting.

Perasaan tidak tergambar dengan kata-kata kerana dalam fikiran ini banyak benda yang perlu difikirkan.

Mari kita lihat apa yang telah kami sudah sediakan untuk perpindahan kali ini.

1  
Sewa Lori 5 Tan
Kami akan menggunakan khidmat lori brother yang kami pindah 2 tahun yang lepas dari Balakong ke Semenyih (rumah sekarang).  Pada asalnya kami nak pindah pada 30 Mac 2013 hari Sabtu tetapi  disebabkan brother tu sudah ada job hari itu, jadi kami decide pindah malam jumaat 29 Mac 2013.  Caj yang dikenakan oleh brother Wan ni hanyalah sebanyak RM350.00 mengikut berapa banyak barang yang perlu diangkat.  Kalau kurang dari yang sepatutnya dapat kurang lagi RM300.00.  Kami sewa lori 5 Tan.

Brother Wan
019-6738622

2
Cuci Rumah Baru
Disebabkan tidak mahu menyusahkan dan memenatkan diri sendiri dan adik beradik jadi kami decide upah orang untuk mencuci rumah.  MP cari khidmat cuci rumah baru ni dalam internet.  Hope hasilnya memuaskan hati. Untuk sebuah rumah single storey macam rumah kami yang bersaiz 20 X 70 ni upahnya adalah sebanyak RM250.00 sahaja.

Encik Faris
013-4055012

3
Buka & Pasang Aircond
Kami terpaksa upah orang Aircond untuk membuka dan memasang Aircond kerana kami tidak pandai membuka & memasangnya sendiri. Hehe.. Khidmat Buka & Pasang Aircond ini pun MP cari dalam internet.  Aircond 1hp buka dan pasang mereka caj RM230.00 sahaja.

MM Aircond
03-89127531

4
Buka & Pasang Astro
Oleh kerana kami pengguna Astro Beyond jadi kami tidak perlu pening kepala untuk upah orang untuk buka & pasang Astro kerana kelebihan pengguna Astro Beyond perkhidmatan pindah Astro adalah PERCUMA... FREE...

1-300-82-3838




2 comments:

cenderamata dari hati said...

idea hiasan rumah:

lampu bola2 kecil (rotan/ benang pelbagai pilihan warna) boleh dijadikan hiasan bilik /ruang tamu/meja makan/ltk dlm pasu etc. lihat contoh gmbr di blog kami

layari http://cenderamatadarihati.blogspot.com

mohd helmi said...
This comment has been removed by the author.