Wednesday, 13 February 2013

FIGURE UP KAPSUL


Figure Up Kapsul


KENAPA MEMILIH FIGURE UP?


1. Berat badan naik bagai dipam-pam!

Masalah berat badan menjadi kian menular dalam masyarakat kini, penyebab utama nya ialah faktor keturunan, kehamilan, pola makanan, ubat-ubatan dan lain-lain. 


2. Macam2 dan cuba belum menunjukkan hasil!
Pelbagai cara telah dilakukan seperti diet, bersukan, sedut lemak, sapu losyen pelangsingan dan telan bermacam-macam pil kurus di pasaran. Namun berat badan masih tidak berubah malahan semakin gemuk! Lebih parah apabila gagal berdiet kerana tidak dapat mengawal selera makan.


JOM CUBA FIGURE UP!!

Kapsul Figure Up dihasilkan 100% dari bahan semulajadi yang berkesan membakar lemak dan melangsingkan badan dengan mudah, cepat dan selamat terutama di bahagian badan di mana lemak mudah terkumpul seperti punggung, peha, lengan dan perut.

Ia diadun sempurna dengan pelbagai jenis tumbuhan seperti Garcinia Cambogia, ekstrak Teh Hijau, Citrus Aurantium dan Aloe Vera, serta tidak memiliki unsur-unsur zat kimia berbahaya yang boleh memberi kesan buruk kepada pengguna seperti cirit-birit dan alahan.


KANDUNGAN BAHAN AKTIF:

1. Garcinia Cambogia (Asam Gelugur)
Hydroxycitric Asid (HCA) yang terdapat daripada buahan Garcinia Cambogia sangat berkesan untuk menghalang pembentukan lemak di samping bertindak mengaktifkan badan untuk menukar karbohidrat kepada tenaga dan bukan nya lemak. Ianya juga begitu berkesan mengawal selera makan, mengurangkan kolesterol, menambah tenaga, merawat masalah kemurungan, susah tidur, migrain, gastrik, kencing manis dan darah tinggi. Ia juga mampu mengelakkan kegemukan semula selepas mendapat berat badan ideal.

2. Ekstrak Green Tea (Teh Hijau)
Juga dikenali dengan nama Camelia Sinensis memang mempunyai pelbagai khasiat. Ia membantu meningkatkan pembakaran kalori dan lemak yang diperlukan untuk menurunkan berat badan, menurunkan tahap gula dalam darah serta mengatasi keracunan makanan. Teh hijau berupaya membunuh bakteria serta dapat merawat penyakit cirit-birit dan dikatakan mampu mencegah penyakit kanser dan mengurangkan risiko pelbagai penyakit lain termasuk esophagus, paru-paru, payu dara dan penyakit jantung.

3. Citrus Aurantium
Juga dinamakan bitter orange. Ia diguna sebagai bahan mengawal berat badan. Anta kelebihan nya ialah meningkatkan kadar metabolisma, mengawal selera makan, membakar lemak dan membantu sistem pencernaan berfungsi pada tahap normal.

4. Aloe Vera
Kelebihan tumbuhan ini adalah untuk sebagai pelembap semulajadi, menghilangkan kesan lemak, membantu proses penghadaman dan mengatasi masalah sembelit.


DOS PENGAMBILAN: 

Hanya 1 biji sehari sebelum sarapan, diikuti dengan segelas air suam/bersih.

Tidak perlu mengawal makan, tapi banyakkan minum air bersih sepanjang hari untuk proses detox.

Untuk kesan lebih baik, elakkan minuman berkafein, soya dan susu dalam tempoh beberapa jam selepas pengambilan kapsul Figure Up.


  • HALAL
  • 100 Herba
  • Blh diambil ketika haid
  • Ibu yg menyusui bayi boleh amalkan(usia anak 7 bulan ke atas)
  • Mengandung tidak dibenarkan
  • Tiada pantang larang dalam pemakanan

::NOTES::


JIKA INGINKAN KESAN YG DIINGINKAN, 
PANTANG SEMENTARA DARI AIR KOPI, KAFIEN, 
SOYA SERTA SUSU



TIDAK SESUAI UNTUK:


1. Mempunyai penyakit jantung (koronari), darah tinggi dan penyakit cerebrovascular.

2. Ketagihan dadah, ubat atau alkohol.

3. Mempunyai masalah hyperthyroidism dan hati.

4. Wanita yang mengandung.

5. Berumur kurang dari 18 tahun dan melebihi 60 tahun.

6. Mengambil suplemen atau ubat-ubatan yang lain.


INFO FIGURE-UP:


  • 1 kapsul untuk setiap hari dan jangan sekali-kali mengambil 2 biji.

  • Jangan mengambil ubat ini jika sedang mengambil ubat/suplemen yang lain. 
  • Minum air secukupnya atau makan buah-buahan sekira terasa haus.
  • Makan mengikut waktu (terutama sarapan atau makan tengahari).
  • Jangan meminum minuman beralkohol ketika mengambil kapsul ini.

Perkara yg plg penting tentang produk FIGURE UP ini:


  • Ada LAB TEST
  • BEBAS SIBUTRAMINE
  • ND stand for NOT DETECTED (mean xde bacaan yg detect dlm pduk figure up ni.)




Jika rakan-rakan berminat untuk dapatkan produk ni, rakan-rakan boleh menghubungi MP: 017-2668174

Harga:
Sebotol = RM55
2 Botol = RM90
3 Botol = RM130
4 Botol = RM170
5 Botol = RM200
FREE POSTAGE

Harga PROMOSI FIGURE UP :
Sebotol = RM50
2 Botol = RM85
3 Botol = RM120
4 Botol = RM160
5 Botol = RM195
FREE POSTAGE

Perbezaan Figure Up 
Original dengan Tiruan (Fake)


Figure Up Yang Original sudah dihantar ke Makmal untuk diujikaji.  Dan keputusannya Figure Up yang original tidak mengandungi Bahan Kimia dan Subtramin.
 




20 comments:

eda Suryani Mustafa said...

salam. hye. i baru survey figure up ni. kira produk ni jd wishlist i lah. since u dah mencuba... ada perubahan tak?

Dunia Mrs. Pejan said...

salam eda... alhamdulilah sejak makan pil figure up ni saya sudah turun 8 kilo dlm masa sebulan lebih... tak perlu control mkn sbb pengambilan pil ni akan control selera makan kita... tryla... :)

cik arora cik ateh said...

Salam.wah sis..trn 8 kg sbulan?bestnya..sis xde rasa pning2 ek amik figure up ni,,saya de try 4 hari je tp x leh tahan.,mcm nak pitam,..gagall

yr silent reader

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam cik arora.. thanks sbb sudi singgah blog MP.. blh tau tak masa cik arora mkn FU cik arora minum bnyk x? Sbb klu kte amik apa2 supplement samada vit or ubat diet kte mmg kena minum bnyk.. saya minum lbh 3 liter sehari.. alhamdulilah x de pening pun.. cik arora tryla blk.. pastu make sure minum bnyk air putih.. insyallah blh trun.. cayok.. cayok..

Anonymous said...

sy baru 2hr mkn fu. tp kerap buang air kecik. haus xde la sgt. cma puasa ni lapar lak mlm2 ni

Anonymous said...

salam semua kekawan...saya dah cuba fu sebanyak 25 biji...dah turun 5 kg..mmg kene minum banyak air..kurang lapar tapi masih mkn mengikut waktu...so kuantiti jadi ckit sebab rasa kurang selera..tapi baru baru ni banyak berita mengatakan fu tak selamat..dan patut tinggalkan ...tolong jelaskan kekewan..tk

Anonymous said...

Salam ms...saya Ada mkn figure up since bulan puasa...but saya mkn slpas berbuka puasa...adakah cara saya tu betul and than 1 more thing...saya ada juga mkn supplement lain spt vitamin c and vit for healthy....tp masa bersahur...ok ker...

Anonymous said...

btoi ka bhya

Fieza Areyza said...

bahaya ke FU ni? sebelum puasa hari tu ada makan sebotol, turun 5kg. lepas berhenti makan, alhamdulillah tak naik selera makan mcm sebelumnya, mungkin dah terbiasa. ingat nak beli lagi, tapi boleh tlg bgtau tak, mkn FU ni kacau ujian air kencing tak?

Norlia Yusof said...

Mana nak cek fu ni ada kkm?

Anonymous said...

alhamdulillah..saya ok je masa mula ambk mggu ptame mmg rasa png mual bdebar2 tp skrg da ok mgkn sis yg ad alahan teruk tu sbb ad drh tggi x sbb fu mmg x blh d ambl oleh pskt drh tggi..kdg kite ni xtau yg kite ad drh tggi mmg bkn thp trk tp biasa nye bila kite sorg yg bbdn bsr mesti hormon n tkanan kite x seimbg..better sblm ambk fu baik sis2 yg nk cuba g cek dulu tekanan

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam semua... maaf lambat balas... sejak kebelakangan ni agak sibuk sikit... saya tanya supplier... katanya ada customer yg da bawak FU ni buat ujian makmal... katanya okey tiada bahan kimia... kalau fake yg problem... fake yg ada subtramin... kalau ori insyallah okey... sebelum ni i makan alhamdulilah tak de pulak rasa berdebar ke... jantung laju ke... apa ke... depends on individu kot... mana2 ubat pun tak kisahlah ubat apa yg kita ambil kalau kita tak minum air putih lebih 3 liter sehari mmg akan mengakibatkan kidney kita problem... jd jgnlah salahkan produk ini semata-mata jika berasa berderau dan sebagainya... dan saya tak pernah paksa seseorang tu utk mengambil FU... saya hanya share saja dalam blog saya... kalau ada yang berani utk mencuba... marilah cuba tapi kalau takut untuk mengambil risiko better jangan ambil... kalau takut ambil produk ni... kawan-kawan boleh cuba produk dari FOREVER LIVING... produk kesihatan yang sangat bagus dan selamat... sebenarnya saya pun da lama tinggalkan produk FU ni sebab saya nak pregnant jadi ubat2 diet mcm ni tak bapa baik utk org yang nak pregnant jadi saya bertukar kepada Aloe Vera Gel... Aloe Berry Nectar... Arctic-Sea... Royal Jelly... Produk ni dapat cuci semula dalaman saya... so saya tak perlu risau tentang ubat-ubat diet yang saya makan sebelum ni... sebab Produk Forever Living dapat mencuci semula dalaman saya... Supplement yang saya makan tu dapat membantu saya KURUS secara sihat dan selamat... Diiktiraf HALAL ANTARABANGSA dan ada Sijil KKM... sangat bagus bagi yang sembelit... kolestrol tinggi... boleh pecahkan lemak... boleh cuci usus... berikan tenaga... dan meningkatkan KESUBURAN... nanti bila ada masa kelapangan saya update blog saya tentang FOREVER LIVING PRODUCT ye... tapi kalau ada yg berminat nak ketahui dgn lebih lanjut boleh hubungi saya 017-2668174... saya minta maaf kalau ada kawan-kawan yang tak berpuas hati dengan Figure Up ye... Maafkan saya... :)

Syaz Wani said...

Salam sis,

Sis mkn product Forever Living nie de penurunan berat bdn x? N betul2 selamat ke product ni?

Advertise here for free said...

Saya makan Figure up tak de masalah pun, In Shaa Allah.

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam Syazwani...
Alhamdulilah... saya makan produk Forever Living ni... dapat juga saya turunkan berat badan... tetapi taklah secepat Figure Up... tapi tak pelah asalkan kurus secara sihat dan selamat... selain turun berat badan... kulit pn makin sihat... kesan parut pn dah semakin hilang... dapat tenaga yang berpanjangan... sistem penghadaman saya pun semakin sihat... mudah lawas... kolestrol pn turun... kitaran haid pn semakin baik... itu semua testimoni atas diri saya sendiri... kalau nak tau betul ke tak produk Forever ni bagus... syazwani boleh cuba sendiri... :)

Anonymous said...

kalau kita mkn ubt fu ni bersama dgn cuka epal ade ape2 kesan tak ?? boleh tak tlg reply msg ni kat emel sy ?? ( ade_style92@yahoo.com )
akk jual rm55 ke ?? sbb ade yg jual rm60-80 1 botol..mcm pelik pulak

cik kasut putih said...

assalam kak. baru2 ni, memang rase excited nak try figure up ni. but, since dengar macam2 pasal produk ni, rase takutlah nak cube. akak ade rase something yang xok ke sepanjang ambik figure up ni?

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam cik kasut putih..
Alhamdulilah setakat saya ambi produk FU ni x de apa2 masalah yg timbul pon.. x de pn sakit kpala pon.. ok je.. mayb saya minum air lbh 3 liter sehari kot.. sbb tu saya x rasa kesan yg negatif pd diri saya..

Dunia Mrs. Pejan said...

Salam cik kasut putih..
Alhamdulilah setakat saya ambi produk FU ni x de apa2 masalah yg timbul pon.. x de pn sakit kpala pon.. ok je.. mayb saya minum air lbh 3 liter sehari kot.. sbb tu saya x rasa kesan yg negatif pd diri saya..

Anonymous said...

salam sis berminat dgn produk FU..Boleh pm sy chepmaz88@yahoo.com